Γράφτηκε από τον/την I.M. Χίου. 04/10 18:03

xiou 1

Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης επεσκέφθη για προσκύνημα ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος την 3ην Οκτωβρίου 2019.

Ο Χιώτης Ιεράρχης έφθασε στο νησί και τον υπεδέχθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίνης Αρχιμ. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο οποίος τον οδήγησε στην Μονή, όπου ο Ποιμενάρχης προσεκύνησε τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, προ των οποίων ανέπεμψε δέηση, παρόντων και πιστών από την Χίο και τις Οινούσσες, και ευχαριστών τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ για την κανονική άδεια, ευχήθηκε για την πνευματική και σωματική υγεία των πιστών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος εγένετο αποδέκτης της μοναστικής ξενίας της Ηγουμένης Τιμοθέης, με την οποία συνεζήτησε τα των εκδηλώσεων της Μονής το έτος 2020 για τα 100 χρόνια απο της κοιμήσεως του Αγίου.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος είχε πνευματική συνομίλια με την μοναχή Χριστονύμφη (κατά κόσμον Μαρία Σκορδαλάκη), μαθήτρια του στα Αρχαία Ελληνικά και αρίστη Πτυχιούχο του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης Χίου ανεχώρησεν αμέσως, έμφορτος πνευματικών εμπειριών, από την Αίγινα για Πειραιά, προκειμένου την Κυριακή 6ην Οκτωβρίου ε.ε. να τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου επί τη συνάξει των Αγίων της Χίου.

Εμφανίσεις: 300606
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: