Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Πατρών. 27/09 12:02

patron 20121

Συνάντηση είχε την Πέμπτη 26.9.2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με τον υπεύθυνο της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος για το 2021 κ. Ανδρέα Φίλια. (εορτασμός των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821)

Ο Σεβασμιώτατος είχε μακράν συζήτηση για το τόσο σοβαρό θέμα με τον κ. Φίλια, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη καταρτιστή, από την Ιερά Μητρόπολη και περιλαμβάνει εκδηλώσεις για κάθε μήνα του 2021, σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε εν σχεδίω το πρόγραμμα, ενώ ο κ. Φίλιας διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος θα καταβληθή κάθε προσπάθεια ώστε να καταστή λαμπρός ο εορτασμός.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και την γενομένη συζήτηση και εσημείωσε ότι ο εορτασμός πρέπει να είναι αντάξιος των θυσιών των Ηρώων και Μαρτύρων, οι οποίοι αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Ακόμη δε για να γνωρίσουν τα παιδιά μας την πραγματική ιστορία και να εμπνευσθούν οι Νεοέλληνες για το μέλλον.

Λαμβανομένου επίσης υπ' όψιν, ότι η Πάτρα και γενικώτερα η Αχαΐα έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εξέγερση για την απελευθέρωση της Ελλάδος (Παλαιών Πατρών Γερμανός κ.λ.π.)

Εμφανίσεις: 243266
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: