Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. 15/08 22:03

pasxa kalo kastoria

Στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς εορτάστηκε και φέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Από νωρίς το πρωί, τα θεομητορικά άσματα, οι κανόνες, ο πολυέλεος πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό και τις ψυχές όσων παρευρέθησαν στη λειτουργική αυτή πανδαισία.

Χοροστατών στον Όρθρο και προεξάρχων στη Θεία Λειτουργία ο θεοτοκόφιλος Επίσκοπος της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ως συνήθως βρέθηκε νωρίς στον ναό προκειμένου να αναγνώσει τον Εξάψαλμο και να επιβλέψει το λειτουργικό τυπικό της ημέρας.

Συλλειτουργούντες οι Αρχιμ. Νικόλαος Παπαδόπουλος και Στέφανος Σχοινάς, ο ΓΑΕ Πρωτοπρ. Φώτιος Λεβέντης και ο Διάκονος Αγαθόνικος.

Συνευχόμενοι οι πιστοί Καστοριανοί αλλά και παρεπιδημούντες που θέλησαν να επισκεφτούν τον καταστόλιστο Μητροπολιτικό Ναό και να καταθέσουν την προσευχή τους στην Παναγία.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου επί τη πανσέπτω εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου υπό του π. Στεφάνου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 259654
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: