Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. 06/08 18:00

metamorfosi kastoria

Στο χωριό Χρυσή, στις παρυφές του Γράμμου και σε υψόμετρο περίπου 1000 μ., ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως.

Σε αυτές τις ακριτικές περιοχές, όπου η φύση αναδεικνύει το κάλλος της με τις δασώδεις εκτάσεις αλλά και η εγκατάλειψη των κατοίκων είναι εμφανής, η τοπική Εκκλησία στέκεται πάντοτε αρωγός και ουσιαστικά παρούσα, είτε με τις Ιερές Ακολουθίες είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών περιοδειών, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ βρέθηκε στο χωριό Χρυσή για να συνεορτάσει με τους ήρωες κατοίκους το δεσποτικό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Συγκινητική όπως πάντοτε η αγάπη των κατοίκων οι οποίοι από νωρίς περίμεναν τον Επίσκοπο στην πόρτα της Εκκλησίας προκειμένου να τελέσει τη Θεία Λειτουργία μαζί με τους εκλεκτούς Εφημερίους της περιοχής π. Χρήστο και π. Ανδρέα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μέγα μυστήριο της Μεταμορφώσεως και πώς μέσα από αυτό προτυπώνεται η Εκκλησία.

Στο τέλος, ευλόγησε τα σταφύλια που προσφέρθηκαν αλλά και τους πρώτους καρπούς της γης και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα ο μεταμορφωθείς Κύριος να φωτίσει τις ψυχές όλων των ανθρώπων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 288889
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: