Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/05 20:53

siatistis 1

Το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού επισκέφτηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος με τις ακριτικές Μητροπόλεις της Μακεδονίας.

Το Ίδρυμα στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, κτίσμα του 1898, και αποτελεί στολίδι της περιοχής και της πόλεως.

Άλλωστε, ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, είναι, από ετών, επιστημονικός ερευνητής του Ιδρύματος, στο πρόγραμμα «νεομαρτυρολόγιο οθωμανικής Μακεδονίας».

Ως Μητροπολίτης δε, όπως και ο Σεβασμιώτατος Καστορίας κ. Σεραφείμ, ανήκουν στη χορεία των επιτίμων Προέδρων του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού.

Οι δύο Μητροπολίτες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραθανάση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Καθηγητή κ. Αθανάσιο Αγγελόπουλο, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και τους φίλους του Ι.Ε.Θ.Π. και ξεναγήθηκαν στους χώρους του φωταγωγημένου κτιρίου.

Επίσης, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Μητροπολίτης Σιατίστης τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και αγίασε το Ίδρυμα και τα μέλη του.

Τέλος, οι δύο Αρχιερείς συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αντάλλαξαν απόψεις και κρίσεις επί επικαίρων εθνικών και θρησκευτικών θεμάτων, σύμφωνα με τους σκοπούς του Ιδρύματος και συνεχάρησαν τα μέλη του για το σπουδαίο έργο που επιτελείται.

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

siatistis 16

Εμφανίσεις: 249880
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: