Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/05 16:00

epanomi poloiouxos 53

Επανομή | Χρήστος Καναρόπουλος


Με λαμπρή πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκε σήμερα, Σάββατο 11 Μαΐου 2019, ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Αργυρίου, εφόρου και προστάτου της Επανομής Θεσσαλονίκης, στον ομώνυμο περικαλλή προσκυνηματικό Ιερό Ναό.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη της Εκκλησίας της Νέας Κρήνης και της Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου ενώ της Ευχαριστιακής Συνάξεως μετείχαν Ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως και όμορων Μητροπόλεων.

Την αγιώνυμο ημέρα όπως και την παραμονή της μεγάλης εορτής του Θερμαϊκού, ευλαβείς πιστοί, ενορίτες και προσκυνητές, υπερεπλήρωσαν τον καλαίσθητο Ιερό Ναό, που ύψωσαν οι Επανομίτες προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αργυρίου και τον αύλειο χώρο του για να αποδώσουν τιμές στο καύχημα της Πόλης τους και να δοξάσουν τον Τριαδικό Θεό για την ιδιαίτερη ευλογία να γεννηθεί στην Επανομή ένας Άγιος που μαρτύρησε για να ομολογήσει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στο πoλυπληθές εκκλησίασμα, επικεφαλής του οποίου ήταν ο τ. Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης και Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, πολλοί ήταν οι νέοι και οι νέες της περιοχής.

Το θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων της λατρευτικής συνάξεως Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη της Καλαμαριάς για την ευγενική του πρόσκληση και τη ζεστή του φιλοξενία, δήλωσε εκστατικός μπροστά στη βιοτή και το μαρτύριο του αγίου Αργυρίου, ο οποίος αντέστη γενναίος απέναντι σε όσα η κοσμική εξουσία θέλησε να επιβάλλει.

"Ο Άγιος Αργύριος βίωσε βαθιά την πίστη του στον Χριστό και ομολόγησε εμπνεόμενος από τον Κύριο της δόξης, ως Αναστάντα και ως τον Μόνο Νικητή της ζωής και του θανάτου. Ακολούθησε τον δρόμο της μετάνοιας και κέρδισε την αιώνια ζωή, αποτελώντας σήμερα ένα ζωντανό και φωτεινό παράδειγμα για όλους, και ιδίως για τους Επανομίτες" είπε ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων και κάλεσε τους πιστούς να κρατήσουν την πίστη τους ψηλά και να ομολογούν την Ανάσταση του Κυρίου, γιατί τίποτε δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού.

Στη δική του προσλιαλιά ο σεπτός Ποιμενάρχης της Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ευσέβεια του λαού της Επανομής με την πάνδημη συμμετοχή του στον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Νεομάρτυρα.

Ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τον Σεβ. Κορίνθου για την λαμπρή του παρουσία όπως επίσης την Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού για την αγαστή συνεργασία της και την συμβολή της στην διοργάνωση της ιεράς πανηγύρεως, τους Πολιτιστικούς Φορείς της περιοχής καθώς και τους νέους ανθρώπους για τη συμμετοχή τους.

Ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Προσκυνηματικού Ναού με Επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βησσαρίων Καντούνη, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για την αρτιότητα των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων, εργαζόμενοι ακατάπαυστα ώστε να αναβαθμίζουν συνεχώς τον Εορτασμό του Πολιούχου της Επανομής.

Ακόμα, ανακοίνωσε τον νέο Προϊστάμενο του Προσκυνηματικού Ναού, τον Πρεσβύτερο π. Στυλιανό Τσιπούρα, ευχόμενος καλή διακονία στα νέα του καθήκοντα.

Τέλος, κάλεσε τους ευσεβείς πιστούς να κρατούν αρραγή την ενότητά τους, να διατηρούν κραταιά την πίστη τους στον Σωτήρα Χριστό και την αγάπη τους στην πατρίδα, που με αίμα και θυσίες κράτησαν ελεύθερη οι πρόγονοί μας, τονίζοντας ότι οι Νεομάρτυρες συντέλεσαν στην πνευματική αφύπνιση του Λαού που οδήγησε στην εθνική απελευθέρωση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300772
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: