Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

agios eleftherios neapoleos 21

Σταυρούπολη | Χρήστος Καναρόπουλος


Με την λαμπρότητα που αρμόζει η Σταυρούπολη της Δυτικής Θεσσαλονίκης τίμησε σήμερα, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, τον προστάτη και έφορο της Ενορίας της Άγιο Ελευθέριο και την Μητέρα Αυτού Αγία Ανθία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό επί της οδού Λαγκαδά.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος ενώ της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου κ. Αντωνίου και του οικείου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχ. π. Διονύσιος Πατσάνης, Ιερείς και Ιεροδιάκονοι.

Πλήθος πιστών προσήλθε και σήμερα ανήμερα της εορτής του Ιερομάρτυρα Ελευθερίου για να τιμήσει την ιερά του μνήμη και να προσκυνήσει την Ιερή του Εικόνα αποδίδοντας τον οφειλόμενο σεβασμό, την τιμή αλλά και την ευγνωμοσύνη του στον προστάτη Άγιο της περιοχής της Σταυρούπολης. 

Τον θείο λόγο κήρυξε μεστά και περιεκτικά ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων, ο οποίος μίλησε για το μεγάλο αγαθό της ελευθερίας, το οποίο μας υπενθυμίζουν οι σήμερα τιμώμενοι Άγιοι. Ένα αγαθό, όπως είπε, που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο, αλλά πιεζόμενος από το πάθος του εγωισμού του ο άνθρωπος αρνήθηκε την αγάπη του Θεού και έκανε κακή χρήση της ελευθερίας του.

"Σήμερα ο άνθρωπος πιέζεται από πολλά και διαφορετικά πράγματα, πιέζεται από ιδεολογίες, ιδεοληψίες, πάθη και αμαρτίες και όλα αυτά μας οδηγούν να ζούμε σήμερα τη μεγαλύτερη ανελευθερία. Γεγονός που μας στερεί από την ειρήνη, την χαρά, την ευτυχία. Πολλές φορές αναζητούμε την αλήθεια εκεί που δεν υπάρχει ή στην ύλη και δεν βλέπουμε την αλήθεια που σώζει πραγματικά και αυτή είναι ο ίδιος ο Χριστός" είπε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος και επικαλέστηκε τις πρεσβείες των Αγίων για να ανθίσει στις καρδιές όλων το εύοσμον άνθος της ελευθερίας.

Ευχαριστήριους λόγος προς τους δύο Επισκόπους για την παρουσία τους στην φετινή πανήγυρη εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος μαζί με τον Σεβ. κ. Παύλο συνεχίζουν την παράδοση των μακαριστών προκατόχων τους να συνεορτάζουν από κοινού την ιερά μνήμη του Αγίου Ελευθερίου στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ευχαρίστησε ακόμη τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών για τη συμμετοχή τους και τον ευλομένο Λαό του Θεού για τη μαζική προσέλευσή του να εορτάσει πανδήμως τον Προστάτη και Έφορό του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 270102
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: