Γράφτηκε από τον/την Γαβριήλ Λεπενιώτης. 06/12 02:00

arta ag.nikoloas 8

Mε την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην ενορία του Αγίου Νικολάου στην Άρτα.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτης κ. Βασιλείου Ψαθά και πλήθος πιστών ο Σεβασμιώτατος πρώην Άρτης μίλησε για τον λαοφιλή Άγιο Νικόλαο.

Αδελφοί μου, η ζωή μας είναι δύσκολη πορεία.

Άλλοι την θέλουν ως απέραντο ωκεανό που να διαβαίνει κανείς με πλοίο που κάνει ένα ωραίο ταξίδι, με φουρτούνες, κινδύνους και ταλαιπωρίες μεγάλες.

Άλλοι πάλι θέλουν τη ζωή ως πορεία δύσκολη, αγωνιστική που έχει όλες τις ομορφιές. Βουνά, δάση, ρεματιές, πηγές δροσερές όμως, κόπο και δάκρυ που χρειάζεται στην εν Χριστώ ζωή και όλα αυτά είναι αλήθεια.

Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και προβλήματα μεγάλα όπως είναι οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί και τόσα άλλα.

Υπάρχουν αρρώστιες σκληρές που βασανίζουν τον άνθρωπο μακροχρόνια.

Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι ένας σταυρός όχι μόνο για τον πάσχοντα, αλλά για όλη την οικογένεια και την Κοινωνία γενικότερα.

Έχουμε προβλήματα που δημιουργούνται από εξαρτήσεις άσχημες όπως είναι τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τόσα άλλα που φέρουν μαρασμό σε τόσους ανθρώπους και νέους στην ηλικία. Απρόοπτοι θάνατοι με δύσκολες καταστάσεις μέσα στην οικογένεια και την Κοινωνία.

Μέσα σε όλα αυτά είναι και ο προσωπικός μας αγώνας, ο οποίος είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τον κακό εαυτό του. Προχωρά με εγωϊσμό σε πολλές κακές πράξεις και πάθη που φέρουν αυτή την αναστάτωση στην οικογενειακή και Κοινωνική μας ζωή.

Να λοιπόν σε όλες τις δοκιμασίες αναγκαία είναι η παρουσία των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Γιατί οι Άγιοι πάλεψαν, αγωνίστηκαν με πνεύμα θυσίας να στεριώσουν την πίστη. Προσέφεραν ανεξαρτήτως εάν ήταν κοντά η μακριά, εάν ήταν εχθρός ή φίλος πάντα σύμφωνα με την προτροπή του Κυρίου μας ότι: η αγάπη πρέπει να αγκαλιάζει όλους μας ακόμη και τους εχθρούς μας.

Έτσι λοιπόν ο Άγιος Νικόλαος μια μεγάλη μορφή της εκκλησίας μας είναι ο κανόνας της πίστεως, της πραότητος, της ταπεινότητος, της θυσίας και της προσφοράς.

Ανταποκρινόταν στις ανάγκες των ανθρώπων ως στοργικός πατέρας γιατί τους αγαπούσε ειλικρινά, γιατί συγχωρούσε.

Δεν άφησε το δικό του ΕΓΩ, τις μικρότητες να μπαίνουν εμπόδιο στην προσφορά».

Αύριο το πρωί θα ψαλλεί ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνατίου.

arta ag.nikoloas 1

arta ag.nikoloas 1

arta ag.nikoloas 1

arta ag.nikoloas 1

arta ag.nikoloas 1

arta ag.nikoloas 1

arta ag.nikoloas 1

arta ag.nikoloas 1

Εμφανίσεις: 253532
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: