Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018

thavma ag spiridonos 64

Το φρικώδες θαύμα του Πολιούχου Κερκύρας και Πειραιώς Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού που συνέβη τη νύχτα της 12 Νοεμβρίου 1716 στην Κέρκυρα, εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στον πλήρως ανακαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος πολιούχου Πειραιώς.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας, δια του οποίου με φωτιά και μέγιστο όλεθρο, εμπόδισε τον Ενετό ηγεμόνα Ανδρέα Πιζάνι και τους Ρωμαικαθολικούς συμβούλους του να κατασκευάσει Ρωμαιοκαθολικό αλτάριο στον πανίερο Ναό Του, γκρεμίζοντας τήν άναθηματική καντήλα του Ηγεμόνα εμπρός από το άφθαρτο σκήνωμα Του ανατινάζοντας την πυριτιδαποθήκη της Ακροπόλεως της Κερκύρας όπως ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος καταγράφει στο βιβλίο του «Ουρανού Κρίσις», Λειψία Σαξωνίας 1805.

Το θαύμα αυτό που ενήργησε δια του Αγίου Σπυρίδωνος ο Πανάγιος Θεός διέσωσε την Ορθόδοξο πίστη των Κερκυραίων και απέδειξε την πλάνη του Ρωμαιοκαθολικισμού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι στον ίδιο Ιερό Ναό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ενθρονίστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της Μεγαλόχαρης Τήνου, δωρεά προς αυτόν του μακαριστού αγίου Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 239943
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: