Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

istato larisis 7

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 14 Ιουλίου η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολιτικός Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι συνέρρευσαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μακαριστό Ποιμενάρχη τους.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

''Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Ιγνάτιος υπήρξε ο μακροβιότερος Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ενώ ξεπέρασε με Ιώβειο υπομονή όλες της αντιξοότητες της οποίες αντιμετώπισε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Μεθώνης.

Στον λόγο του ο Τοποτηρητής της Ι.Μ. Λαρίσης Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης ήταν: ''κόσμημα της Εκκλησίας και ένας Άγιος Ιεράρχης. Ο αείμνηστος Ιεράρχης ήταν ιλαρός, ελεήμων, άκακος, ταπεινός, πράος, και προσέφερε την καρδιά του σε όλους ανεξαιρέτως''.

Εκ μέρους του ιερού κλήρου της Ι.Μ. Λαρίσης τον λόγο απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπολέως, Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας.

Ο π. Αχίλλιος με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε: ''Αποχαιρετούμε σήμερα τον καλό και στοργικό μας πατέρα, αποχωριζόμαστε σήμερα αυτόν τον μεγάλο εκκλησιαστικό άνδρα που εμφύτευσε στην καρδιά μας, τον Ιησού Χριστού.''

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, ακολούθησε η ταφή του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνάτιου, το οποίο μετά από επιθυμία του, ετάφη πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΟΥ

istato larisis 1

istato larisis 1

istato larisis 1

istato larisis 1

istato larisis 1

istato larisis 1

istato larisis 1

istato larisis 9

istato larisis 9

istato larisis 11

istato larisis 12

istato larisis 12

istato larisis 12

istato larisis 12

exodios larisis 1

istato larisis 12

istato larisis 12

istato larisis 12

istato larisis 12

istato larisis 20

istato larisis 22

istato larisis 22

istato larisis 21

istato larisis 25

istato larisis 24

exodios larisis 2

Φωτο: Larissanet.gr

Εμφανίσεις: 303803
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: