Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/01 12:28

rasoeuxh kilkis 44

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Ένας ακόμη νέος αδελφός εντάχθηκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στον αναστάσιμο πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου τελέσθηκε η ρασοευχή του Νικολάου Τσαμπαζάκη εκ Νέου Γυναικοκάστρου Ν. Κιλκίς υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ.

Τον νέο μοναχό προσήγαγε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης.

Ο νέος μοναχός έλαβε το μοναχικό όνομα Φιλόθεος εις τιμήν του Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου ο οποίος ήταν πνευματικό παιδί του Αγίου Νεκταρίου.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο νέος μοναχός π. Φιλόθεος έλαβε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, του Γέροντός του, των Πατέρων από το Άγιον Όρος (Σκήτη Αγίας Άννης) και την Ιερά Μητρόπολη, των Μοναχών εκ της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, των γονέων και συγγενών του και των φίλων του που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν για την πνευματική προκοπή του νέου αυτού ανθρώπου που αφιέρωσε την ζωή του στον Θεό και επέλεξε την μοναχική πολιτεία ως πορεία ζωής, σκέψεις πάνω στις οποίες ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ στήριξε τον πατρικό του λόγο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 303501
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: