Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/12 13:22

morfou onoufrios

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στο ακανθώδες Ουκρανικό ζήτημα αναφέρθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στην ΣΤ' Πνευματική σύναξη διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Ακακίου.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπλίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, αναφέρθηκε και στη στάση που τηρούν οι Εκκλησίες μέχρι στιγμής στο "ακανθώδες" όπως το χαρακτήρισε Ουκρανικό ζήτημα.

"Μπορεί ως Εκκλησία Κύπρου να μην αναγνωρίσουμε τον Επιφάνιο και την αναγνώριση που έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης του Γένους μας, ως επίσης και η Εκκλησία της Ελλάδος και ο Πατριάρχης της Αλεξάνδρειας, δεν τον κάναμε και απ' ότι βλέπω δεν θα το κάνουμε" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Σε άλλο σημείο ο κ. Νεόφυτος τόνισε: "Όμως πρέπει να πούμε ότι μία Τοπική Εκκλησία ένας κανονικός Μητροπολίτης υπάρχει. Εδώ στην Μόρφου είναι ο Μόρφου Νεόφυτος. Εδώ στην Ταμασό είναι ο Ταμασού Ησαϊας. Στην Κωνσταντία είναι ο Κωνσταντίας Βασίλειος".

"Εμείς ως Εκκλησία Κύπρου, ως Μητροπολίτης Μόρφου ως κανονικό Επίσκοπο Κιέβου βλέπουμε ότι είναι ο Ονούφριος. Τόσα χρόνια ποιον ξέραμε ως κανονικό Επίσκοπο; Τον Ορθοδοξότατο Κιέβου Ονούφριο. Αυτός παραμένει ο κανονικός Μητροπολίτης της Ουκρανίας" - υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Κλείνοντας ο Πανιερώτατος πρόσθεσε ότι "οπωσδήποτε χρειάζεται Πανορθόδοξη Σύνοδος πλέον για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα''.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Εμφανίσεις: 309560
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: