Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/10 08:32

xeirotonia rogon

Μητρόπολη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 η χειροτονία του νέου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Απευθυνόμενος προς τον νέο Επίσκοπο ο Αρχιεπίσκοπος, τον προέτρεψε να ασχοληθεί με αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, δηλαδή την μέριμνα των ιδρυμάτων της Εκκλησίας.

“Πρέπει να ασχοληθείς με έργο αυτό, αλλά και με το λειτουργικό αφού από την Αγία Τράπεζα αρχίζουμε και σε αυτήν καταλήγουμε” - πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος στον χειροτονητήριο λόγο του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ ευχαρίστησε Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς για την παρουσία τους, αλλά και όσους του στάθηκαν σε δύσκολες περιόδους της ζωής του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303818
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: