Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/10 13:24

sxismatikos prespon

Του Αιμίλιου Πολυγένη


"Υπάρχει μία αίσθηση ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θα ξεκινήσει επίσημες συνομιλίες για Αυτοκεφαλία" δήλωσε σε δημοσιογράφους ο σχισματικός Μητροπολίτης Πρεσπών και Πελαγονίας Πέτρος της λεγόμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας».

Ο σχισματικός Μητροπολίτης Πέτρος τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες επαφές και συναντήσεις, παρ' όλα αυτά ανέφερε ότι ανεπίσημα υπάρχει η επιθυμία από την πλευρά του Φαναρίου να κλείσει το ζήτημα και προσωπικά από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

"Υπάρχει η διάθεση από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να λυθεί σε μία από τις μελλοντικές συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας μας" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο σχισματικός Μητροπολίτης Πέτρος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πέτρος επισήμανε ότι δεν έχει καταστεί σαφές με ποια ονομασία θα αναγνωριστεί η λεγόμενη «Μακεδονική Εκκλησία», ή θα υπαχθεί στην υπάρχουσα Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

"Παρ'ολα αυτά θεωρούμε απίθανο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, λόγω ελληνικής καταγωγής, να μας αναγνωρίσει με το όνομα Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία" συμπλήρωσε ο σχισματικός Μητροπολίτης.

Επίσης ο κ. Πέτρος τόνισε: "Αυτό είναι το όνομα μας, και έτσι κατονομαζόμαστε και ενεργούμε σε όλα, εκτός αν κάποιοι μας πουν ότι υπάρχουν κάποιες συμφωνίες και πρέπει να τις τηρήσετε".

Κλείνοντας ο σχισματικός Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι οι σχέσεις με την Σερβική Εκκλησία είναι τεταμένες, και δεν αναμένουν κάποια συμφωνία και υποστήριξη από το Βελιγράδι.

Εμφανίσεις: 304707
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: