Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 16:00

kirillos xarioupoleos

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, εξέτασε την έκκληση του Αρχιεπισκόπου Χαριουπόλεως κ. Ιωάννη, που αφορά την κοινωνία και ενότητα με το Πατριαρχείο Μόσχας.

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, αφού συζήτησαν την έκκληση αυτή μέσω μεθόδων απομακρυσμένης επικοινωνίας, αποφάσισαν ο Αρχιεπίσκοπος Χαριουπόλεως να γίνει δεκτός από το Πατριαρχείο Μόσχας με τον τίτλο "Ντουμνίσκ".

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να δεχτεί σε κοινωνία, ενορίες και κληρικούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη και την διοίκηση των προαναφερθεισών ενοριών.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά τη λήψη του αιτήματος της συνελεύσεως των ενοριών θα γίνει η επιπρόσθετη αποτίμηση με σκοπό τον καθορισμό της κανονικής μορφής της οργανώσεώς τους βάσει των ιστορικώς διαμορφωθεισών ιδιαιτεροτήτων της επαρχιακής και ενοριακής διοικήσεως όπως και των λατρευτικών και ποιμαντικών παραδόσεων, τις οποίες καθιέρωσε ο Μητροπολίτης Ευλόγιος λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στις οποίες λειτουργούσε το υπό αυτόν μερίδιο στη Δυτική Ευρώπη.

Εμφανίσεις: 304379
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: