Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/07 01:20

ierarxia 17

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Από 8 εως 11 Οκτωβρίου 2019 θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr στην Ημερήσια Διάταξη της Ιεραρχίας, δεν συμπεριλαμβάνεται το θέμα της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεραρχίας, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με θέμα: "Το φαινόμενο της υπογεννητικότητας ως μείζον Εθνικό πρόβλημα".

Επίσης ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: Η γενοκτονία των σύγχρονων Ελλήνων και τα δημιουργηθέντα εξ΄αυτής: εργασιακό πρόβλημα (ανεργία νέων), αδυναμία δημιουργίας νέων οικογενειών, άμβλυνση των ηθών, μονογονεϊκές οικογένειες, ομόφυλα ζευγάρια".

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: "Οι συνέπειες της ψηφιακής τεχνολογίας και ευρύτερα του τεχνικού πνεύματος στον ρόλο και στην αποστολή της Εκκλησίας".

Την ίδια ημέρα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: "Οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η τελευταία ημέρα των εργασιών της Ιεραρχίας, όπου οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι θα γίνει πλήρωση κενών θέσεων Βοηθών Επισκόπων και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων.

(ώρα δημοσιεύσης: 01.20)

Εμφανίσεις: 305431
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: