Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/05 20:01

sinodos rosikis ekklisias

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνεδρίαζε σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στην Αγία Πετρούπολη.

Μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος, ασχολήθηκε και με το εκκλησιαστικό θέμα της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πατριάρχης Κύριλλος και τα Μέλη της Συνόδου, τόνισαν ότι "Η Κωνσταντινούπολη δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα που έχει αναπτυχθεί γύρω από την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία"

"Γνωρίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, καταβάλλει κάποιες προσπάθειες για την επίλυση της σημερινής κατάστασης στην Ουκρανία. Αυτό όμως δείχνει την αδυναμία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου να επιλύσει την περίπλοκη στην Ουκρανία" - δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Τμήματος των ΜΜΕ του Πατριαρχείου Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Επίσης ανέφερε ότι "η Ρωσική Εκκλησία επανειλημμένα έχει εκφράσει την επιθυμία και την αναγκαιότητα μιας πανορθόδοξης επίλυσης του θέματος, διότι αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί μονομερώς".

Τέλος ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα του Ουκρανικού θέματος, το οποίο επιδεινώθηκε "μετά τις αντικανονικές" όπως τις χαρακτήρισε αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

legkointa1

Εμφανίσεις: 303445
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: