Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/06 20:53

nikaias nikaia 1

Νίκαια | Ιάσονας Ντικούλης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νίκαια.

Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Στον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά: «Η Πεντηκοστή είναι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Βέβαια και προ της Πεντηκοστής, ακόμη και πριν να έλθει ο Χριστός εις τον κόσμον να σαρκωθεί, να σταυρωθεί, να αναστηθεί εκ νεκρών και αναληφθεί εν δόξη εις τον ουρανόν, και τότε υπήρχε το Πνεύμα το Άγιον, αφού το Πνεύμα εφώτιζε τους προ Χριστού Προφήτας να διδάσκουν και να προφητεύουν».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Κυρίως το Πνεύμα εξεχύθει επί πάσαν σάρκα και η χάρις του Πνεύματος προς σύστασιν της Εκκλησίας και προς αναγέννησιν και σωτηρίαν πάσης ψυχής εδόθη κατά την ημέραν της Πεντηκοστής».

Κατά την Ιερά Ακολουθία εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Αγία εικόνα της Παναγίας Τριάδος.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300807
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: