Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 21:06

metheortos stavrou aigaleo 43

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτανεία ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αιγάλεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γερβάσιο Φράγγου, τον συνεφημέριό του π. Ιωσήφ Αδαμόπουλο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πέριξ του Ιερού Ναού.

Να αναφερθεί στις Ιερές ακολουθίες παρέστη ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο κ. Αλέξιος τόνισε: "Ο Σταυρός που προσκυνούμε είναι το τρόπαιο το οποίο έστησεν η Εκκλησία του Χριστού στον πόλεμο κατά του Σατανά. Ο Σταυρός άνοιξε την κλειστή θύρα του Παραδείσου, αφού κατήργησε την δύναμη του θανάτου και ύψωσε τους πιστούς από την γη στον Ουρανό".

"Είναι ανάγκη να λάβουμε αποφάσεις για αλλαγή. Και αλλαγή σημαίνει αποκοπή από τα παρόντα και τα εφήμερα και προσανατολισμό προς τα Ουράνια και αιώνια" - πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο και τον π. Ιωσήφ για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Τέλος να σημειωθεί ότι τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ναού Δημήτριος Ζάχαρης και ο Λαμπαδάριος Δημήτριος Πελεκάνος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 223694
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: