Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/01 21:37

trifonos aitoliko 7

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr


Με κατάνυξη και πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός του Αγίου Τρύφωνος στο Αιτωλικό.

Η ακολουθία του εσπερινού έλαβε χώρα στον ναό του Αγίου Γεωργίου παρεκκλήσι του ναού της Παναγίας Αιτωλικού ιερουργούντος του π. Θεοδώρου Ζήση ο οποίος στο σύντομο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Τρύφωνος ενώ προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να μην χάνουν ποτέ την ελπίδα τους και να μην αφήνουν τίποτε να κλονίσει την πίστη τους, πράγματα τα οποία έκανε και ο άγιος Τρύφωνας τον οποίο τιμά η εκκλησία.

Να σημειωθεί ότι ο άγιος τρυφων τιμάται εδώ και δεκαετίες στον ναό του Αγίου Γεωργίου όπου φυλάσσεται και η εικόνα του αλλά και σε συνέχεια παράδοσης που οι γεωργοί της γύρω περιοχής του μοναδικού νησιού της λιμνοθάλασσας το οποίο κατοικείται έως σήμερα τιμούσαν στον ναό αυτόν πανυγηρικά την μνήμη του Αγίου.

Στον ναό τέθηκε και προς προσκύνηση και από τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου.

trifonos aitoliko 1

trifonos aitoliko 1

trifonos aitoliko 1

trifonos aitoliko 1

trifonos aitoliko 1

trifonos aitoliko 1

trifonos aitoliko 1

Εμφανίσεις: 268601
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: