Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/09 21:10

agia sof meth 2020 1

Νέο Ψυχικό | Θάνος Θανόπουλος


Ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 η λαμπρή πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στο Νέο Ψυχικό.

Τον Μεθέορτο Εσπερινό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, πλαισιούμενος από τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Ιωάννη Μπούτση, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη, Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου, π. Γεώργιο Χαλιώτη και κληρικούς Ιερών Μητροπόλεων.

Να σημειωθεί ότι στον εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παπαχρόνης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ομιλία του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει η σημερινή εποχή από Άγιες οικογένειες.

«Γιορτάζουμε από χθες το απόγευμα μια Αγία οικογένεια, την μητέρα Σοφία και τις τρεις θυγατέρες της, οι οποίες επέλεξαν να ζήσουν με τον Χριστό αγνοώντας οποιαδήποτε κακουχία και οποιοδήποτε μαρτύριο. Σήμερα λοιπόν που ζούμε σε μία δύσκολη εποχή καλούμαστε να ζήσουμε για τον Χριστό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιμ. Βαρνάβας. 

Σε άλλο σημείο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής πρόσθεσε: «Η μνήμη της Αγίας Σοφίας μας καλεί επίσης να σκεφτούμε ότι την νεότητα οφείλουμε να την περιφρουρήσουμε με πολλή αγάπη, με πολλή στοργή, με πολλή προσευχή. Οφείλουμε να οδηγήσουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τον Χριστό και οφείλουμε να παρέχουμε σε εκείνα υγιή πρότυπα».

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη για την τιμητική παρουσία του και την αγάπη του, τους πιστούς που συνέρρευσαν και φέτος στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Προστάτιδα τους, τους τοπικούς άρχοντες για την συνεργασία και αρωγή τους στο έργο της Εκκλησίας, τους πατέρες που συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες, αλλά και όλους όσους κοπίασαν για να διεξαχθεί με επιτυχία και η φετινή πανήγυρη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301303
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: