Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/06 23:26

esperinos tzitzifies 20

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με την δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Καλλιθέας στις Τζιτζιφιές.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Καρβούνη καθώς και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στους Αγίους δώδεκα Αποστόλους τονίζοντας: "Οι δώδεκα Απόστολοι ήσαν οι συνεργάτες του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού όπου ο Κύριος μας εκεί στην Γαλιλαία τους προσκάλεσε και τους είπε ότι από τούδε και στο εξής θα αλιεύσετε ψυχές ανθρώπων."

Σε άλλο σημείο ο κ. Κωνστάντιος πρόσθεσε: "Όταν άκουσαν οι αγράμματοι ψαράδες αλλά τόσο σώφρονες και τόσο πιστοί στο πρόσωπο που έβλεπαν εκείνη την στιγμή, αμέσως άφησαν τα δίκτυα ακολούθησαν Αυτόν.Άφησαν τον κόπο τους τον ιδρώτα τους, τους συγγενείς και τα παιδιά τους και έτρεξαν σε εκείνον Τον μέγα διδάσκαλο και Κύριον και σωτήρα της πίστεως μας."

"Και εκείνος κατά την πορεία τους, τους αποκάλυπτε όλη την αλήθεια γύρω από το πρόσωπο του για τα παρόντα τα οποία δεν μπορούσαν οι απόστολοι να ερμηνεύσουν και τα οποία θαύματα επιτέλεσε ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός ακούγοντας τον λόγο του, αλλά και τα μέλλοντα τα οποία επρόκειτο να συμβούν διότι ο Κύριος του μιλούσε κυρίως για την άλλη ζωή και την βασιλεία του Θεού" - συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.

Στην συνέχεια ο Επίσκοπος Ανδρούσης αναφέρθηκε στο Άγιο Πνεύμα το οποίο αφού επήλθε επί των Αποστόλων κάλεσε αυτούς να μαθητέυσουν τα έθνη και σε όλο τον κόσμο, ώστε να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και να κάνουν τον λόγο του Θεού πράξη στην ζωή τους και στην ζωή της Εκκλησίας.

"Τώρα που ακούμε τους ωραίους ύμνους κατά τον μεγάλο αυτόν πανηγυρικό εσπερινό πρέπει και εμείς να αναθεωρήσουμε τον βίο και την πολιτεία αυτών των ανθρώπων όπου σαν απλοί άνθρωποι έγιναν φωτισμένοι γιατί άκουσαν τον λόγο του Θεού και οδηγήθηκαν στο στερέωμα, το πνευματικό εκείνο και εμείς, τους μιμούμεθα σήμερα, και πρέπει να τους μιμούμεθα γιατί είχαν αυτή την αποστολή την οποία έχει κάθε άνθρωπος και κάθε χριστιανός, αποστολή στη ζωή του να ομολογεί Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα" - τόνισε ο κ. Κωνστάντιος.

"Βλέπετε πολλές φορές εμείς απογοητευόμεθα από τα προβλήματα της ζωής,από τον πόνο των ασθενείων μας είτε τον σωματικό είτε τον ψυχικό-πνευματικό πόνο και μερικές φορές λέμε ότι ο Θεός μας εγκατέλειψε. Το ότι ο Θεός μας εγκατέλειψε δεν πρέπει να το λέμε διότι εμείς οι άνθρωποι που νομίζουμε πολλές φορές ότι τα γνωρίζουμε όλα πρέπει να κάνουμε αυτό που έπραξαν οι Άγιοι Απόστολοι και που ο Απόστολος Παύλος παρακάλεσε τον Χριστό να του αφαιρέσει από το σώμα του την ασθένεια την σωματική και η απάντηση του Θεού μας ήταν σου αρκεί η χάρις μου. Αυτό να λάβουμε και εμείς σήμερα, την Χάρη του Θεού και μας αρκεί ακόμα και αν έλθουν δυσκολίες,δοκιμασίες εμείς θα μπορέσουμε με την χάρη του Θεού να τα ξεπεράσουμε όλα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: "Χρόνια πολλά, χριστιανικά και πάντοτε με την πίστη μας προς τον Χριστό για να τον ακολουθούμε όπως οι Απόστολοι γιατί το φώς της Αναστάσεως είναι αρκετό για να μας οδηγήσει στην βασιλεία του Θεού."

Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος και μέλη της τοπικής κοινωνίας της Καλλιθέας καθώς και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου.

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

esperinos tzitzifies 1

Εμφανίσεις: 274103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: