Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/02 14:43

isidoros pilousiotis 17

Σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, όπου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, επί της Λεωφόρου Λένορμαν, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και πρό της απολύσεως της Θείας Ευχαριστίας Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου.

Κατά την ώρα του Θείου Κηρύγματος ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης αναφερόμενος στον βίο και την προσωπικότητα του μεγάλου ασκητού και συγγραφέως του τετάρτου αιώνος Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, εξ αφορμής του λόγου του Ευαγγελιστού και Αποστόλου Λουκά: «... μακάριοι οι πτωχοί, οτι υμετέρα εστίν η Βασιλεία του Θεού...», ανέφερε μεταξύ άλλων: «... ο μεγάλος Πατέρας και Όσιος της Εκκλησίας μας Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης έκανε πράξη τον ευαγγελικό αυτό λόγο και οδηγήθηκε στην Χάρη του Θεού με την εκούσια κατά κόσμον πτωχεία, προσελκύοντας την χάρη και τον φωτισμό της Αγίας Τριάδος ... Μέσα από τις χιλιάδες συγγραφικές θεόπνευστες παρακαταθήκες του ξεχωρίζουμε τρείς προτροπές του: γίνου αμνησίκακος. ΄Εχε ταπεινοφροσύνη και προτίμησε την οφέλεια του βίου χωρίς λόγο ... Είναι άριστο και άγιο, ο λόγος Χριστού να ταυτίζεται με την συνέπεια στον βίο κάθε ανθρώπου και ο Άγιος Ισίδωρος, ο οποίος ζεί ευαγγελικά την ταύτιση αυτή, μας δίνει την διάκριση, ανάλογα με τις ανθρώπινες δυνατότητές μας, να κάνουμε πάντοτε την ορθή επιλογή, έως ότου να καταξιωθούμε από τον Θεό. Δηλαδή, να προτιμούμε να επιλέγουμε να ζούμε με τον Χριστό και για τον Χριστό, παρά να μιλούμε γι’ Αυτόν χωρίς να εφαρμόζουμε την ζωή Του στην ζωή μας ... Ο Άγιος Ισίδωρος μας παρακινεί να συγχωρούμε τους πάντες, ώστε ο αγώνας αυτός να μας ανοίγει το δρόμο της αμνησικακίας... και κατ’ αυτό τον τρόπο να έχουμε γνήσιο ταπεινό φρόνημα, να ζούμε τη ζωή της ταπεινοφροσύνης και να είμαστε τέκνα Θεού...».

Περαίνοντας τον λόγο του ο π. Βαρθολομαίος και ευχόμενος στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού Αρχιμ. Ισίδωρο Μπαϊρακτάρη, καθώς και στον πνευματικό αδελφό του πατρός Ισιδώρου και συλλειτουργό στη Θεία Λειτουργία Αρχιμ. Ισίδωρο Κάτσο (Εφημέριο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα), ανέφερε οτι: «... Διερμηνεύοντας τις ευχές όλου του εκκλησιάσματος, εύχομαι στα πνευματικά μου παιδιά, πάντοτε με πνευματική υγεία και χαρά να πανηγυρίζουν την μνήμη του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, του Εφόρου και Προστάτου της ζωής τους, να λαμβάνουν φωτισμό από την αγία βιωτή του και από τα αγιοπνευματικά κείμενά του. Επίσης να έχουν διαρκώς στη ζωή τους την ευχή του Γέροντός μας αειμνήστου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου, του οποίου το παράδειγμα της απόλυτης αμνησικακίας, της ταπεινοφροσύνης και εν πολλοίς της σιωπής, ανέδειξε τον βίο του με έργα δόξας του Θεού και της Εκκλησίας Του».

Κατά τη διάρκεια της Θείας Μυσταγωγίας τέθηκε σε προσκύνηση απότμημα του Ιερού και Θαυματουργού Λειψάνου του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου.

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

isidoros pilousiotis 1

Εμφανίσεις: 300657
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: