Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/10 18:49

tripoli 15

Τρίπολη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με την υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής της Σγράπας , ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τρίπολης προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Την Θαυματουργό Εικόνα προερχόμενη από το Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας στη Γιάλοβα Μεσσηνία, κόμισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλου και Εφημέριος στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης και υποδέχτηκε ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, η Δημοτική Αρχή και πλήθος πιστών στη συμβολή της οδού Ουάσιγκτον και Πλατείας Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό όπου τέθηκε προς προσκύνηση και τελέστηκε Αρχιερατκός εσπερινός.

Να αναφερθεί ότι η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορτασμών “Δημήτρια”, τα οποία διοργανώνονται για πρώτη φορά.

Τέλος να αναφερθεί ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6:30 το πρωί έως τις 23:30 το βράδυ, όπου και θα τελείται καθημερινώς Θεία Λειτουργία, Ιερά παράκληση προς την Παναγία, Εσπερινός, αγρυπνία καθώς και ομιλίες, μέχρι την λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων “Δημήτρια 2019” το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, μέρα αναχωρήσεως της Ιεράς Εικόνος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300974
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: