Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/10 23:14

litaneia gorgoipikoos 21

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις επί τη Συνάξη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Παναγούδας – Παναγίας Γοργοϋπηκόου, κορυφώθηκαν με τη μεγαλειώδη λιτανεία της Ιεράς, ιστορικής και θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, η οποία θησαυρίζεται στο συγκεκριμένο ναό και χρονολογείται στο πρώτο μισό του 16ου αιώνα.

Η λιτάνευση έλαβε χώρα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων, του τμήματος μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και της Τροχαίας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης εκπρόσωπος του Διοικητού του Γ' Σώματος Στρατού καθώς και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Πλήθος ευσεβών πιστών, ενοριτών και προσκυνητών, συμμετείχε από νωρίς τόσο στον μεθέορτο Εσπερινό και στο Ιερό Ευχέλαιο, όσο και στην Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας, οι οποίοι προσήλθαν στη χάρη της Παναγίας να καταθέσουν τον οφειλόμενο σεβασμό και την τιμή καθώς και τα αιτήματά τους.

Στην Ενορία της Παναγούδας, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά μέσα σε λαμπρή και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα η λιτάνευση της Εικόνος, στην οποία φέτος προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Αλεξίου, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας, Κηφισιάς Θεσσαλονίκης.

Το σύνολο των πανηγυρικών εορταστικών ακολουθιών, τελέσθηκαν με τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον οποίο ο Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Ματσάς, ευχαρίστησε από καρδίας για την αγάπη με την οποία περικλείει τις δράσεις της Ενορίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300870
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: