Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/09 16:19

patron tinos 11

Στην Ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενο υπό πλήθους Κληρικών και Πατρέων προσκυνητών οι οποίοι κατέφθασαν στο λιμάνι της Τήνου και ακολούθως στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας όπου τους υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας όπου και κήρυξε τον θείον λόγο θεολογικότατα και διδακτικότατα αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας και στον εορταζόμενο Προφήτη Ζαχαρία, συμπαραστατούμενος υπό των Κληρικών της Μητροπόλεως Πατρών αλλά και εξ άλλων επαρχιών της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τους Κληρικούς και τους εργαζομένους στο Ιερό Ίδρυμα για την φιλοξενία και για τη διευκόλυνση όλων των προσκυνητών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς στο πρόσωπο της Παναγίας.

Στην ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος ευσεβών προσκυνητών που συνεχίζουν να συρρέουν ώστε να προσκυνήσουν το περίπυστο εικόνισμα της Μεγαλόχαρης.

Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 273460
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: