Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/07 23:11

Thespion Simeon1

Για την Romfea.gr | Γρηγόρης Μωυσιάδης


Στον εσπερινό της πανηγύρεως του ιστορικού παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής της Ενορίας του Αγίου Λουκά Πατησίων, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ.Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Θεοφιλέστατος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο και τους Εφημερίους της Ενορίας και άλλους επισκέπτες Κληρικούς.

Μετά τα Αναγνώσματα το κήρυγμα του θείου λόγου με ευλογία του Θεοφιλεστάτου εκφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την βιογραφία της Οσιοπαρθενομάρτυρος με προεκτάσεις στη σημερινή πραγματικότητα.

Ο Θεοφιλέστατος μετά την αρτοκλασία επαίνεσε τους υπευθύνους για το εν γένει έργο και με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό ευχήθηκε όπως οι φυσικές δοκιμασίες να αποτελέσουν αφορμή για εσωτερικούς σεισμούς και πνευματικά ταρακουνήματα.

Στο τέλος ο π. Μάξιμος ευχαρίστησε θερμά τον Θεοφιλέστατο που για τρίτη φορά με την παρουσία του ανέδειξε τη σπουδαιότητα αυτού του Παρεκκλησίου, την άοκνη εργασία και αμέριστη προσφορά των επιτρόπων, συνδρομητών, αφιερωτών, αλλά και την αγάπη των πολλών εθελοντών και εθελοντριών κυριών και του πλήθους των πιστών προς την Θαυματουργό Αγία.

Τον Ψάλτη του Ναού Χαράλαμπο Παπαδάτο συνέδραμον ο Λαμπαδάριος του Αγίου Λουκά Κυριάκος Στάντζος με τους μαθητές και μαθήτριες του και οι Ψάλτες Κωνσταντίνος Βαγενάς, Χρήστος Μπέκας και Πέτρος Λάλος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303307
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: