Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/07 22:04

ilias pylaia 26

Πυλαία | Χρήστος Καναρόπουλος


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών κορυφώθηκαν οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης, του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, τον οποίο πανηγυρίζουν όλως ιδιαιτέρως οι ενορίτες και οι προσκυνητές της Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της μεγάλης Εορτής, της πυρφόρου εις ουρανούς ανάβασης του, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της αποστολικής Μητροπόλεως της Θεσσαλονίκης τελέσθηκε πανηγυρικός μεθέορτος Εσπερινός από τους Εφημερίους του Ναού, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ο οποίος υπερεπλήρωσε τον Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο του για να προσκυνήσει την Εικόνα του Προφήτη και να τιμήσει τον Προστάτη της Ενορίας του, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και Δημοτικούς Συμβούλους.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης λιτανεία της ιστορικής και εφεστείου Ιερής Εικόνας του ένδοξου Προφήτου στις κεντρικές οδούς της Πυλαίας με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων, της Ελληνικής Ομάδας Ειδικών Αποστολών Πυλαίας - Χορτιάτη με το ειδικό όχημα να προπορεύεται της πομπής, της Φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθος ευσεβών πιστών. 

Στο τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχίμ. Δημήτριος Τζιαφάς εκ μέρους των Πατέρων ευχήθηκε καταλλήλως και ευχαρίστησε θερμά όλους τους πιστούς για την ευλάβεια και τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές Ακολουθίες προς τιμήν του αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 259309
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: