Γράφτηκε από τον/την romfea3. Τρίτη, 14 Μαϊος 2019

agios therapon 59

Ζωγράφος | Δήμητρα Παναγοπούλου


Κατόπιν Σεπτής Ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και προσκλήσεως του Προϊσταμένου του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου Πρωτοπρεσβύτερου π. Χαράλαμπου Πανόπουλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, προεξήρχε σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2019, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, επί τη ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης του Ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου του Θαυματουργού. 

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Πανόπουλος με τους συνεφημέριους του Πρωτοπρ. Γεώργιο Ρήγα, Πρωτοπρ. Βασίλειο Γεωργόπουλο, π. Γεώργιο Κατσίβελο, π. Πάυλο Νεβσεχιρλίογλου, π. Δημήτριο Μπιτσάνη και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τα αναλόγια κόσμησαν οι Βυζαντινοί Χοροί των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε με την παρουσία του την φετινή πανήγυρη καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην άρτια διοργάνωση αυτού.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Αγίου Θεράποντος καθώς και ότι στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευστάθιου (κάτω από τον Ιερό Ναό) λειτουργεί έκθεση χριστιανικού βιβλίου μέχρι την 21η Μαΐου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300584
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: