Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/05 20:32

leitania sepolia 38

Νέα Σεπόλια | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 8 Μαϊου 2019, οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμo πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Νέων Σεπολίων.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μεστούσης με τους συνεφημέριους του και πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Τους ύμνους  της εορτής απέδωσε ευάριθμη βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού κ. Ζαχαρία Κοντοφρίδη.

Παρόντες στην Λιτανεία ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου που παιάνιζε σε όλη την διάρκεια της πομπής, ιεροπαίδες με εξαπτέρυγα και πλήθος πιστών.

Με την επάνοδο της λιτανευτικής πομπής στο Ναό μυροφόρες της ενορίας, έραναν με άνθη την εικόνα.

Αμέσως μετά ακολούθησε παράκληση και Ιερά αγρυπνία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300511
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: