Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

4

Με κατάνυξη, με σεμνή εκκλησιαστική λαμπρότητα και με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, τιμής και χρέους, ο Σύλλογος των εν Αθήναις Ναουσαίων "Ο ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ" προσκάλεσε όλα τα μέλη του, στον υπό ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού (Αγία Σωτήρα του Κοττάκη) επί της οδού Κυδαθηναίων στην Πλάκα,σήμερα 17 Μαρτίου 2019, Κυριακή της Ορθοδοξίας, για να τιμήσουν την επέτειο της κηρύξεως της Επαναστάσεως του 1822 στην γενέτειρά τους γή, στην ηρωική πόλη της Ναούσης.

Στην ετήσια αυτή πρόσκληση μπόρεσαν και ανταποκρίθηκαν πολλά μέλη του συλλόγου, παρά τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας στους δρόμους του κέντρου της πόλεως, για ακόμη μια Κυριακή, ένεκα του ημιμαραθωνίου Αθηνών.

Ο εφημέριος του Ιστορικού Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας του Συλλόγου και την λιτανευτική περιφορά των Ιερών Εικόνων, διαβίβασε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ναουσαίων κ. Κωνσταντίνο Βαινανίδη, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε όλα τα συμπροσευχόμενα μέλη του Συλλόγου των Ναουσαίων που κατοικούν στην Αθήνα, τις θερμές πατρικές ευχές,την αγάπη και τον έπαινο του Ποιμενάρχου της ιδιαιτέρας πατρίδος τους, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμονος διότι κατ'έτος με σεβασμό τιμούν τον ηρωισμό, την πίστη, τα ιδανικά και την θυσιαστική αυταπάρνηση των ένδοξων προγόνων τους και κατέληξε λέγοντας:"..μελετώντας και σπουδάζοντας την ιστορία μας και εν προκειμένω την εθνική και την εκκλησιαστική ιστορία μας,ασκούμαστε στο πεδίο της αυτοσυνειδησίας, ανακαλύπτουμε το βαθύτερο νόημα των γεγονότων και διδασκόμενοι κατανοούμε τις αξίες που διέπουν την ύπαρξή μας, τόσο απο τις αποφάσεις του ιστορικού παρελθόντος όσο και απο τις συνέπειές τους."

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

11 1

1 1

1 1

Εμφανίσεις: 198107
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: