Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/05 15:23

baptisi slobakia 1Προ δεκαετίας έχουμε επαναφέρει στην Ιερά Μητρόπολη Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας το παλαιοχριστιανικό έθιμο το Μέγα Σάββατο ο Επίσκοπος να διακονεί τα ιερά Μυστήρια της Βαπτίσεως και του Χρίσματος σε τουλάχιστον έναν ή μία ενήλικο κατηχούμενο.

Έτσι και φέτος, πριν από λίγη ώρα, με την ευλογία του Κυρίου μας, είχα την χαρά να βαφτίσω στην λίμνη του Μιχάλοβτσε την Λένκα, και παρουσία ολίγων εν Χριστώ αδελφών Χριστιανών να την καλωσορίσω στην κοινωνία της Μίας, Αγίας και Καθολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.

Η Λένκα (δλδ. Ελένη στα σλοβακικά) έχει αποφασίσει να φέρνει το όνομα της νεαρής αγίας Ελληνίδος Νεομάρτυρος Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου, η οποία τυγχάνει και μία από τους τέσσερις πολιούχους Αγίους της Ι. Μητροπόλεως.

Παρά το σχετικό κρύο, η φύση της Σλοβακίας ήδη ευοδιάζει Ανάσταση, και μαζί με την νεοφώτιστη Λένκα - Ελένη και άλλους σας ευχόμαστε καλό και ευλογημένο Πάσχα, αδελφοί Ορθόδοξοι Έλληνες!

baptisi slobakia 2

Εμφανίσεις: 232653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: