Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/11 11:47

rastislav 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ένα ακόμη δημοσιεύμα του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr επιβεβαιώνεται, και αυτή την φορά δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας κ. Ραστισλάβου.

Οι πληροφοροίες της Romfea.gr αφορούσαν την προειδοποιήση του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας Ραστισλάβου, προς τον Επίσκοπο Ησαϊα να μην λειτουργήσει με τον Κιέβου Επιφάνιο.

Όπως γράψαμε χθες, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ραστισλάβος, είχε ζητήσει από τον Επίσκοπο Σουμπέρσκ να τιμήσει την υπογραφή του, και να σεβαστεί την απόφαση της Συνόδου σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας σε επιστολή προς τον Επίσκοπο Ησαΐα, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "η Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας δεν έχει αναγνωρίσει την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, γι΄ αυτό πρέπει να δείξετε σεβασμό στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου και να μην συμμετάσχετε στους εορτασμούς στο Κιέβο".

"Εσείς, όπως και οι άλλοι Επίσκοποι της Τοπικής μας Εκκλησίας, έχουμε υπογράψει μια απόφαση σχετικά με την θέση μας που αφορά το ουκρανικό σχίσμα και την αυτοκεφαλία" - αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ραστισλάβος στην επιστολή του.

Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας ενημερώνει τον Επίσκοπο Ησαΐα πως αν συμμετάσχει τελικά στους εορτασμούς, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργήσει σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες, και επομένως θα πρέπει να επανεξέτασει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στους εορτασμούς.

epistoli rastislabo

Εμφανίσεις: 303218
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: