Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/11 23:28

ntounesk1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, συλλειτούργησε σήμερα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου ο Επίσκοπος Σουμπέρσκ κ. Ησαϊας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Ο εσπερινός και ο Όρθρος σύμφωνα με το τυπικό των Ουκρανών, τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων στο Κιέβο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας κ. Ραστισλάβος, δεν συμφωνεί με την απόφαση του Επισκόπου ο οποίος κινήθηκε με προσωπική πρωτοβουλία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ραστισλάβος, ζήτησε από τον Επίσκοπο Ησαΐα να σεβαστεί την υπογραφή του, καθώς και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της Ουκρανίας.

Το θέμα ίσως τεθεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Τσεχίας, παρόλο αυτά πάντα για τέτοιες περιπτώσεις από την άλλη πλευρά υπάρχει και το έκκλητο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα ο εν λόγω Ιεράρχης της Εκκλησίας της Τσεχίας, χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Όλομουτς κ. Συμεών (ο οποίος αναγνωριζόταν ως Τοποτηρητής της Ορθοδόξης Εκκλησίας της Τσεχίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο) μετά από προοτροπή των Μητροπολιτών Γαλλίας Εμμανουήλ και Αυστρίας Αρσενίου.

Εμφανίσεις: 302743
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: