Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/01 14:14

auxentios filaretos 1

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, συγκλήθηκε το σώμα της Ιεραρχίας του “Πατριαρχείου Κιέβου” υπό του Πατριάρχη Κιέβου και πάσης Ρως-Ουκρανίας κ.Φιλαρέτου, όπου συζητήθηκαν διαφορά θέματα. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεράς Συνόδου αναγνώστηκε η επιστολή του Μητροπολίτου Χερσώνος και Αιγίνης κ. Αυξεντίου, ο οποίος διακατεχόμενος υπό φιλαδελφου πνεύματος Αγάπης και σεβόμενος την δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε την αλλαγή του τίτλου του, αίτημα που έγινε δεκτό και πλέον μετονομασθη με τον υψηλό τίτλο Χερσώνος και Βολνόβας. 

Μετέπειτα η  Ιερά Σύνοδος του “Πατριαρχείου Κιέβου”, κατόπιν εισήγησης του Πατριάρχου Κιέβου και πάσης Ρως-Ουκρανίας κ. Φιλαρέτου, όρισε τον Μητροπολίτη Χερσώνος και Βολνόβας, Πατριαρχικό Έξαρχο και Αποκρισάριο εν Ελλαδι και τον όρισε Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσώπησης του Πατριαρχείου Κιέβου εν Αθηναις με καθήκοντα την διαποιμανση των εν Ελλαδι παρεπιδοιμουντων Ουκρανών.

auxentios filaretos 2

Εμφανίσεις: 304744
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: