Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/11 23:22

nestor ternopol

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ο Αρχιεπίσκοπος Τερνουπόλεως και Κρέμενετς Νέστωρ (Πίσικ) της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Novyny Ternopolschyny» διέψευσε την πληροφορία ότι δήθεν η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος παραδέχθηκε ότι η πλειοψηφία των τοπικών Εκκλησιών δεν σκοπεύουν να αναγνωρίσουν την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας «μέχρι να δουν πραγματικά βήματα προς την ένωση των Εκκλησιών μας. Δηλαδή, μέχρι η Εκκλησία μας στην Ουκρανία να γίνει πολλαπλάσια της Ρωσικής».

Ερωτηθείς πότε μπορούν να αναμένονται μαζικές μετακινήσεις προς την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, ο Ιεράρχης απάντησε: «Είναι δύσκολο να πει κανείς. Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη ενδιαφέροντος ενός μεγάλου τμήματος του κόσμου, όχι σύντομα, επειδή οι περισσότεροι από αυτούς είναι μέχρι τώρα πιστοί της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, καταλαβαίνουν καλά ότι πρόκειται για τη ρωσική Εκκλησία. Ακόμη και οι δεκάδες μετακινήσεις σε μεμονωμένες επισκοπές, είναι μια σταγόνα για το μέγεθος της Ουκρανίας».

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Νέστωρ παραπονέθηκε για την απραξία των αρχών και την απροθυμία τους να θεσπίσουν νόμους διάκρισης κατά των κοινοτήτων του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Από τη μια πλευρά έχουμε την αδιαφορία του κόσμου, από την άλλη τη φανερή αδράνεια των αρχών. Πρώτα από όλα αυτό αφορά τη θέσπιση του νόμου για τη μετονομασία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία. Αν και οι πιστοί καταλαβαίνουν ότι ανήκουν στη Ρωσική Εκκλησία, η συνεχής υπενθύμιση αυτού του γεγονότος ήδη στην ίδια την ονομασία είναι απίθανο να τους αρέσει. Πιστεύω ότι σε πάρα πολλούς θα είναι άβολο να θεωρούν ότι ανήκουν σε μια τέτοια Εκκλησία» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Νέστωρ.

Εμφανίσεις: 301457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: