Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/09 23:26

grod oikoumenikos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Να επιτρέψει στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας να δημιουργεί ενορίες στο εξωτερικό, ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Ουκρανικού Συνεδρίου Paul Grod.

Ο κ. Grod μιλώντας στο "ράδιο Liberty" δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια τροποποίηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, ώστε να δοθεί δικαιοδοσία στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με τον κ. Grod με τυχόν επέκταση των ορίων του Τόμου, θα περιοριστεί η επιρροή της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Διασπορά.

"Όταν κάποιος μεταναστεύει από την Ουκρανία, ένα από τα κύρια πράγματα που ψάχνει είναι μια Εκκλησία. Εάν δεν υπάρχει Ουκρανικός Ναός που θα μπορεί να εκκλησιασθεί, τότε αναγκαστικά πηγαίνουν στην Ρωσική Εκκλησία" - τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Grod.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Ουκρανικού Συνεδρίου υπογράμμισε ότι "όλοι γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας είναι το "χέρι του Κρεμλίνου" ακόμη και στην διασπορά. Επομένως, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε Ουκρανικούς Ναούς, γι΄ αυτό και το πρότεινα στον Οικουμενικό Πατριάρχη."

Κλείνοντας ο κ. Grod, ανέφερε ότι ο Πατριάρχης ήταν ανοιχτός για συζήτηση επί του θέματος, τονίζοντας ότι "μερικές φορές επειδή εμείς οι λαϊκοί εκπροσωπούμε την κοινωνία των πολιτών, μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα που δεν μπορούν να πουν οι κληρικοί".

Εμφανίσεις: 300806
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: