Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/02 15:35

dedoixu

Επίθεση κατά του Προέδρου της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι εξαπέλυσε μέσω Facebook κληρικός της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, π. Αλέξανδρος Ντενιούχιν.

Ο εν κληρικός σχολίασε την πρόσφατη συνέντευξη του Ουκρανού Προέδρου, στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό HBO.

Στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να προωθήσει την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο π. Αλέξανδρος για το κάλεσμα αυτό, αποκάλεσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι «ξεχεσμένο λάτρη του ΝΑΤΟ», «ηλίθιο» και «βρωμερό αλάνι από το Κριβόι Ρογκ».

Επίσης ο κληρικός της ΑΕΟ τόνισε ότι «Εν αρχή ήν ο λόγος» (Ιω 1:1) και «προφήτευσε» ότι ο Ζελένσκι θα πρέπει να απολογηθεί για τα λόγια του και μάλιστα να τα πληρώσει με την σωματική του ακεραιότητα, λέγοντας: «Αργά ή γρήγορα τα λόγια σου θα σου γυρίσουν μ’ ένα ποδοχτύπημα στην κοιλιά, μετά στο σαγόνι, μετά στα πλευρά και μετά όπου τύχει. Ο λόγος είναι σαν τη μπύρα, χτυπάει πάντα τα νεφρά».

Ακόμη ο εν λόγω κληρικός κάλεσε τους υποστηρικτές του Ζελένσκι να τον εγκαταλείψουν πριν είναι αργά, τονίζοντας: «Έχω μόνο μία παράκληση προς τους οπαδούς αυτού του μέγιστου λογά. Φύγετε απ’ αυτόν όσο γίνεται πιο μακριά. Να μην σας συνδέει μ’ αυτόν καμία ανάμνηση, γιατί όλα αυτά μπορεί να σας οδηγήσουν σ’ ένα πολύ κακό τέλος, όταν εκείνος φάει ποδοχτύπημα για την βρωμολογία του. Σωθείτε τώρα που υπάρχει ακόμα χρόνος».

Ο πρωθιερέας Αλέξανδρος Ντεντιούχιν είναι δημοφιλής Ουκρανός blogger και γνωστός για την ενεργή υποστήριξη του στον πρώην Ουκρανό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, η οποία πολλές φορές γίνεται και επιθετική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μόνος κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απένειμε τον Πατριαρχικό Σταυρό κατά την επίσκεψη του προέδρου Ποροσένκο στο Φανάρι το 2019.

dedou

dedou

dedou3

Εμφανίσεις: 300276
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: