Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/07 12:24

dominikani ekklisiaΙεράρχης του Μητροπολίτη Επιφανίου αγιάζει τον Ναό

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ένα ακόμη γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, δεν έχει κάνενα πρόβλημα να συλλειτουργεί με Ιεράρχες και κληρικούς άλλων ομολογιών.

Συγκεκριμένα την Κυριάκη 12 Ιουλίου 2020 στην περιοχή Ιβάνο - Φρανκίβσκ τελέστηκαν εγκαίνια Δομινικανής Καθολικής Εκκλησίας, όπου βουλευτής της περιοχής ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες μέσω Facebook.

Την τελετή του αγιασμού πραγματοποιήσαν από κοινού ο Ρ/Καθολικός Μητροπολίτης, ο Ουνίτης Επίσκοπος και Επίσκοπος από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Ρ/Καθολικοί, Ουνίτες και Ορθόδοξοι εγκαινιάζουν μαζί μια Εκκλησία. Η Εκκλησία σήμερα είναι ενωμένη στο Μπογοροτσάνι και κανείς δεν θα μας διχάσει” - δήλωσε με χαρά ο Ρ/Καθολικός Μητροπολίτης, μετά το πέρας των εγκαινίων.

Να αναφερθεί ότι στις 16 Ιουνίου η Περιφερειακή Διοίκηση του Ιβάνο-Φρανκίβσκ παρέδωσε στην Ρωμαιοκαθολική κοινότητα τη Δομινικανή Καθολική Εκκλησία, την οποία προηγουμένως χρησιμοποιούσε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης: Επίσκοπος του Επιφανίου και Ουνίτης εγκαινίασαν στρατιωτική βάση

dominikani ekklisia1

dominikani ekklisia1

Εμφανίσεις: 300979
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: