Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/09 21:10

borispol 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνέντευξη στο Ουκρανικό Πρακτορείο «NewsOne» παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπορίσπολ κ. Αντώνιος, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Επικεφαλής των Ουνιτών της Ουκρανίας, Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ στο Βατικανό.

«Η συνάντηση του Επικεφαλής της Ουνιτικής Εκκλησίας της Ουκρανίας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η οποία έλαβε χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου στο Βατικανό, δεν είναι καθόλου τυχαία» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Ο Ουκρανός Ιεράρχης δεν θεωρεί απίθανο ότι οι συναντήσεις αυτές, μπορεί να είναι μια προετοιμασία για ενδεχόμενη ενοποίηση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας με την Ουνιτική Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Η θέση της Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας είναι εξαιρετικά ξεκάθαρη για εμάς. Ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι η δημιουργία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας βρίσκεται μόνο στο πρώτο στάδιο. Το δεύτερο στάδιο θα πρέπει να είναι ο διάλογος για αποκατάσταση και ενότητα μεταξύ των Ουκρανών και των εκπροσώπων της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» - δήλωσε ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ.

Επίσης ο κ. Αντώνιος τόνισε: «Βλέπουμε ότι ο Επιφάνιος και ο Σβιατοσλάβ συναντιούνται συχνά, ενώ υπάρχει μια αμοιβαία υποστήριξη σε διάφορες πτυχές της ζωής της Εκκλησίας».

«Ο ίδιος ο Επιφάνιος είπε στο Λβιβ ότι τα “κλειδιά” της ένωσης μεταξύ Ελληνοκαθολικών και της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, βρίσκονται στο Βατικανό και στην Κωνσταντινούπολη» - συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Επομένως, η συνάντηση του Ουνίτη Αρχιεπισκόπου και του Οικουμενικού Πατριάρχη, δεν ήταν τυχαία! Προφανώς, μια τέτοια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και συζητιέται».

Εμφανίσεις: 287918
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: