Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/09 20:30

episkopos biktor OHE

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στην 42η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, συμμετείχε ο Επίσκοπος Μπαρισέφσκ κ. Βίκτωρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Επίσκοπος Βίκτωρ μίλησε στα πλαίσια του συνεδρίου για την κατάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ουκρανία, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών των κρατών μελών του ΟΗΕ, γραμματείς του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για την ελευθερία θρησκεύματος και πεποιθήσεων, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και μέσων ενημέρωσης.

Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος Βίκτωρ αναφέρθηκε στην θρησκευτική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία από το 2014 έως το 2019.

Συγκεκριμένα μίλησε για το νόμο περί υποχρεωτικής μετονομασίας των θρησκευτικών κοινοτήτων της Εκκλησίας της Ουκρανίας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με τα διεθνή νομικά πρότυπα.

Επίσης αναφέρθηκε στις πολυάριθμες επιθέσεις και κατασχέσεις Ιερών Ναών της Εκκλησίας της Ουκρανίας, καθώς και για την συστηματική επίθεση εναντίον πιστών και θρησκευτικών οργανώσεων.

Να αναφερθεί ότι ο Επίσκοπος Βίκτωρ συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Β. Ζελίνσκι, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας των ομιλιών και την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις σχετικά με το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας και των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των πιστών.

biktor ohe 1

biktor ohe 1

biktor ohe 1

biktor ohe 1

biktor ohe 1

Εμφανίσεις: 232579
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: