Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/09 20:35

zaporozie loukas1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


«Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι πιστοί, δεν ενδιαφέρθηκα αλλά ούτε ενδιαφέρονται για τις προτάσεις του Φαναρίου»- δήλωσε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε κ. Λουκάς.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους πιστούς της Επαρχίας του, γι΄ ακόμη μια φορά τους ευλόγησε για την δύναμη της πίστεως τους, καθώς και για την ακλόνητη αφοσίωση τους στην κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Με τα χρόνια, μάθαμε να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά μας πιο σταθερά και να μαρτυρούμε με τόλμη την πίστη μας στον Χριστό" – υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε.

Σε άλλο σημείο ο Ουκρανός Ιεράρχης, πρόσθεσε ότι «οι πιστοί στάθηκαν στο πλευρό του Ποιμενάρχη τους, Μητροπολίτη Ονούφριο, ο οποίος με προσευχή και ταπείνωση σηκώνει τον σταυρό του».

«Εμείς δεν φοβηθήκαμε, και καθένας από εμάς μπορεί να διηγηθεί τι αισθανόταν εκείνο το καιρό. Ήταν τόσοι οι πειρασμοί, υπήρχαν στιγμές, που είχαμε λογισμό: μήπως, όλο αυτό είναι αλήθεια; Κοιτάξτε, λοιπόν που η Κωνσταντινούπολη είναι στο πλευρό τους, και ο ίδιος ο Πατριάρχης τους δίνει τον Τόμο. Αλλά οι αληθινά πιστοί άνθρωποι δεν έπεσαν στην παγίδα του διαβόλου» - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Λουκάς.

Κλείνοντας ο δυναμικός Ιεράρχης υπογράμμισε: «Οι Επίσκοποι μας, δεν φοβήθηκαν ούτε λεπτό τις απειλές, ούτε υπέκυψαν σε δωροδοκίες. Επιζήσαμε, επειδή Αρχιερείς, Ιερείς, Μοναχοί, Μοναχές και πιστοί μείναμε ενωμένοι στο όνομα του Κυρίου».

Εμφανίσεις: 300944
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: