Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/06 14:04

denisenko

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την δημιουργία δικής του Συνόδου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου από την κατοικία του στο Κίεβο ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το BBC, μια μέρα μετά την Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, που αποφάσισε να αφαιρέσει από τον επίτιμο "Πατριάρχη" Φιλάρετο το δικαίωμα να διοικεί την Επαρχία Κιέβου, ο κ. Φιλάρετος επαναφέρει το λεγόμενο "Πατριαρχείο Κιέβου" και δημιουργεί την δική του Σύνοδο αποχωρώντας από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

"Η Σύνοδος αποτελείται από πέντε Επισκόπους της Εκκλησίας, ενώ με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός τους θα αυξηθεί στους δώδεκα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλάρετος.

Επίσης ο κ. Φιλάρετος ανακοίνωσε ότι "η Ουκρανική Εκκλησία του Πατριαρχείου Κιέβου, είναι ανεξάρτηση από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας".

Τέλος ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος σχολιάζοντας την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου δήλωσε ότι "οι αποφάσεις τους δεν ισχύουν για εμάς".

filaretos sinentefxi

Εμφανίσεις: 303524
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: