Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/04 09:29

5807977

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιήσε ο Μητροπολίτης Λουτσκ και Βολίν κ. Μιχαήλ, της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Μιχαήλ επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιον Όρος, μετά την εκχώρηση της Αυτοκεφαλίας.

Ο Μητροπολίτης Λουτσκ συνοδευόμενος από 10 προσκυνητές, επισκέφθηκε την Ιερά Κοινότητα, καθώς και διάφορες μονές του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μιχαήλ πολλοί αγιορείτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, ενώ πιστεύουν ότι με τον χρόνο θα υπάρξει αναγνώριση και από άλλες Εκκλησίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Λουτσκ τέλεσε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, και ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Αλέξιο που ήταν παρών στην Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Επιφανίου στο Κίεβο.

Επίσης ο Μητροπολίτης και οι προσκυνητές ευχαρίστησαν τον Θεό για την ευκαιρία να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, ενώ κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο της χώρας.

Τέλος ο Μητροπολίτης Μιχαήλ και οι προσκυνητές από την Ουκρανία, θα επισκεφθούν τα Άγια Μετέωρα καθώς και τον Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.

simaies oukrania

Εμφανίσεις: 306771
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: