Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/02 21:27

sinodos oukrania5

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ανακοινωθέν εξέδωσε η Εκκλησία της Ουκρανίας σχετικά με την πρώτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν αποφασίστηκε ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος να παραμείνει Διοικητής της Επαρχίας του Κιέβου, διατηρώντας όλους τους ναούς που είχε στην κατοχή του!

Επίσης μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφανίου ο Μητροπολίτη Βίνιτσας Συμεών, διορίστηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Η Ιερά Σύνοδος λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη σημασία της ανάπτυξης εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, δημιούργησε Τμήμα με Επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο.

Να αναφερθεί ότι υπεύθυνος του Τμήματος παροχής βοήθειας σε θύματα παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παράνομης στέρησης της ελευθερίας σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, ορίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Κλήμης.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος, δεν συμπεριέλαβε στα Μέλη της, αλλά ούτε σε κάποιο Τμήμα τον Μητροπολίτη Περεγιεσλάβ Αλέξανδρο (Νταρμπίνκο) ο οποίος έφυγε από την Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εμφανίσεις: 300419
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: