Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/12 01:00

epifanios oukranias

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Στον τηλεοπτικό σταθμό "1+1" μίλησε ο Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Ο Μητροπολίτης σχολιάζοντας τις σχέσεις με την Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, ανέφερε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο για να αποφύγει την επαφή μαζί τους.

"Οι σχέσεις μεταξύ των Ορθόδοξων Χριστιανών στην Ουκρανία πρέπει να είναι ειρηνικές και εποικοδομητικές, επομένως η ηγεσία της τοπικής εκκλησίας είναι ανοιχτή στο διάλογο με τους κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας" - τόνισε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος

Σε ερώτηση αν θα είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ονούφριο, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δήλωσε "ναι, βέβαια! Πρέπει να έχουμε διάλογο".

Ο επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, εξήγησε ότι η νέα ενωμένη εκκλησία είναι ανοιχτή για εποικοδομητικές σχέσεις, και όχι σε σύγκρουσεις.

"Πρέπει να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση, όχι εχθρότητα. Αν αισθάνονται αγάπη, θα ενταχθούν στην τοπική εκκλησία" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Επιφάνιος.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ανέφερε ότι ο νόμος της Βερχόβνα Ράντα σχετικά με τη μετονομασία των θρησκευτικών οργανώσεων, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ουκρανών.

"Η πραγματικότητα πρέπει να αντιστοιχεί στην ουσία: κάθε Ορθόδοξος Ουκρανός πρέπει να καταλάβει σε ποια εκκλησία πηγαίνει. Η απόφαση αυτή θα διευκολύνει και δεν θα περιπλέξει την κατάσταση μεταξύ των εκκλησιών" - υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Εμφανίσεις: 301133
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: