Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/09 10:29

egkainia barsobia 2

Του π. Adam Magruk
Φωτό: Orthodox.pl


Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια από την τελετή καθαγιασμού του ακρογωνιαίου λίθου, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, με εκκλησιαστική τάξη και με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία.

Όλων των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Πολωνικής Εκκλησίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, συλλειτουργούντων δε όλων των Ιεραρχών της τοπικής Εκκλησίας.

Στον λόγο του ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης κ. Σάββας υπογράμμισε την ιστορικότητα, το πανορθόδοξο και το διαχριστιανικό χαρακτήρα αυτής της ημέρας.

«Η Αγία Σοφία της Βαρσοβίας είναι ένα αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Με μεγάλο πόνο στην καρδιά μας είχαμε πληροφορηθεί για την μετατροπή του Ναού της Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός πως κατά το θέλημα του Θεού, εδώ στη Βαρσοβία, στο κέντρο της Ευρώπης ανοίγουμε το αντίγραφο αυτού του υπέροχου Κωνσταντινουπολίτικου οικοδομήματος» - είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Ο Ιερός Ναός γέμισε με πλήθος Ιερέων και πιστών από όλα τα μέρη της Πολωνίας και το Εξωτερικό.

Το παρόν έδωσαν και οι Αρχές του τόπου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

egkainia barsobia 1

egkainia barsobia 1

egkainia barsobia 1

egkainia barsobia 1

egkainia barsobia 1

egkainia barsobia 4

Εμφανίσεις: 303474
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: