Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/05 17:49

oikoumenikos polonia 4

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας, Μητροπολίτη Βαρσοβίας κ. Σάββα πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 3 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Πολωνία για την πορεία μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα και της ηχηρής καταδίκης του Ολοκαυτώματος συναντήθηκε με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας στη Βαρσοβία.

Να αναφερθεί ότι τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας κ. Σάββας καλοσώρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό για την συνάντηση.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας για την υποδοχή και αναφέρθηκε στις πολύ καλές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο Ιεραρχών.

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πολωνίας Σάββας επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία.

oikoumenikos polonia 1

oikoumenikos polonia 1

oikoumenikos polonia 1

oikoumenikos polonia 1

oikoumenikos polonia 1

Εμφανίσεις: 301104
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: