Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/04 00:01

polonia mega 1

Σήμερα, στις 25 Απριλίου 2019, τη Θεία Λειτουργία του Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου της Μεγάλης Πέμπτης τέλεσε στον Ι. Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, ενώ μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τέλεσε και την Ακολουθία του Νιπτήρος, νίπτοντας πόδια 12 Ιερέων.

Στον λόγο, με τον οποίον απευθύνθηκε στους πιστούς, ο Μακαριώτατος επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της Θ. Ευχαριστίας στη ζωή του κάθε Χριστιανού: «Όπου τελείται η Θ. Ευχαριστία, εκεί υπάρχει και η Εκκλησία. Για μας τους Χριστιανούς, το μυστήριο του Σώματος και του Αίματος του Ιησού Χριστού είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός. Ας τον απολαμβάνουμε, προσερχόμενοι σε αυτόν όσο το δυνατόν συχνότερα, με φόβο όμως και κατάλληλη προετοιμασία».

Ο κ. Σάββας έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ταπεινότητα που μας διδάσκει ο Σωτήρας: «Η πράξη του Χριστού να πλύνει πόδια των Αποστόλων, μπορεί -από την ανθρώπινη σκοπιά- να μην είναι τόσο σημαντική, αλλά στο θείο σχέδιο της σωτηρίας είναι κάτι το εξαιρετικό. Ο Θεάνθρωπος μας δείχνει το πώς πρέπει να ζούμε – να διακονούμε τους άλλους εν ταπεινοφροσύνη και αγάπη».

Ιερομόναχος Πέτρος (Νταβίτζιουκ)

Φωτο: Tomasz Grześ

polonia mega 2

polonia mega 2

polonia mega 2

polonia mega 2

polonia mega 2

polonia mega 2

Εμφανίσεις: 300731
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: