Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/05 01:45

proti

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Δεν πέρασαν τρία χρόνια από τον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του νέου Καθεδρικού Ναού Tης Του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία, και στις 19 Μαϊου πραγματοποιήθηκε ένα ιστορικό γεγονός για την Εκκλησία της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα στις 19 Μαϊου 2018 για πρώτη φορά εντός του υπό ανέγερση Ιερού Ναού, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Πολωνίας κ. Σάββα.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ (Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας (Πατριαρχείο Μόσχας) και πλειάδα Ιεραρχών άλλων Εκκλησιών.

Να αναφερθεί ότι ο Ιερός Καθεδρικός Ναός ήταν κατάμεστος, όχι μόνο από πιστούς της Βαρσοβίας, αλλά και από διάφορα μέρη της Πολωνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σάββας φανερά συγκινημένος για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, τόνισε την ιδιαίτερη χαρά που συλλειτούργησαν όλοι μαζί ενωμένοι και κοινωνήσαν από κοινό ποτήριο.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας ευχαρίστησε τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού, καθώς και όλους εκείνους που συμβάλουν οικονομικά για να ολοκληρωθεί το έργο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα ο αγιασμός του τετράπλευρου σταυρού, ο οποίος τοποθετήθηκε στον κύριο τρούλο του Καθεδρικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας.

Φωτογραφίες: Jarosław Charkiewicz

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

polonia 1

Εμφανίσεις: 307690
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: